Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is belangrijk voor een gezond en sterk gebit voor jong en oud. Wist u dat een goede mondhygiëne ook invloed kan hebben op uw algemene gezondheid? Een slechte mondhygiëne vergroot de kans op onder andere hart- en vaatziekten en suikerziekte. Het team van Mondhygiënistenpraktijk ‘Prinsensingel’ ondersteunt u graag bij het realiseren van een goede mondhygiëne.

Goed poetsen

Bloedend tandvlees, ontstekingen, gaatjes of een slechte adem. Veel van dit soort mondproblemen kunt u voorkomen door regelmatig een bezoekje te brengen aan de mondhygiënist en daarnaast zelf uw gebit goed te verzorgen. Een goede gebitsverzorging en mondhygiëne begint met goed poetsen. Veel mensen weten niet hoe ze goed moeten poetsen. Het team van Mondhygiënistenpraktijk ‘Prinsensingel’ helpt u daar graag bij door het geven van een goede poetsinstructie.

Ragen en flossen

Met alleen goed poetsen bent u er nog niet. De ruimtes tussen uw tanden en kiezen zijn niet te bereiken met een tandenborstel. Daarom blijft daar ook na het poetsen nog tandplaque achter. Om bijvoorbeeld gaatjes en tandvleesontsteking te voorkomen of te genezen, is het belangrijk om voor het reinigen tussen de tanden en kiezen mondhygiëne artikelen te gebruiken. Afhankelijk van de grootte van de ruimtes, tussen uw tanden en kiezen, krijgt u van ons een passend advies voor het gebruik van ragertjes (borsteltjes), flossdraad, tandenstokers van zacht hout of een combinatie hiervan.

Mondhygiëne-Roosendaal

Kinderen en jongeren

Het is belangrijk om kinderen al vanaf de peutertijd te leren dat een goede mondhygiëne belangrijk is.
Op een leuke en speelse wijze leren wij uw kind goed te poetsen en maken wij het bewust van het belang van een goede mondverzorging. Ook jongeren met een beugel vinden de weg naar onze praktijk. Bij het dragen van een beugel is een goede mondhygiëne essentieel. Met een beugel in je mond is het wegpoetsen van alle plaque anders dan zonder beugel. Een goede instructie en zelfzorg zijn dan ook heel belangrijk. Een bezoek aan de mondhygiënist voor verzekerden tot 18 jaar wordt ook met een basisverzekering volledig vergoed.

Mondhygiëniste Roosendaal

Als uw mondhygiëne dusdanig verslechterd is dat bijvoorbeeld uw tanden los zijn gaan staan, is het stadium van preventievezorg voorbij en zal het probleem door middel van een gebitsreiniging onder verdoving of een operatie aangepakt moeten worden. Op de pagina mondproblemen ziet u de gevolgen van een slechte mondhygiëne. Laat het niet zover komen. Kom gerust bij ons langs voor een vrijblijvend advies. Wij helpen u graag!

‘Jong geleerd is oud gedaan!’