Home

In 2010 richtte Margreet van Nijnatten, mondzorgkundige en Bachelor of Health, Mondhygiënistenpraktijk ‘Prinsensingel’ in Roosendaal op. Door de persoonlijke benadering en de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening groeide de praktijk in een kort tijdsbestek uit naar een team van 5 enthousiaste en deskundige medewerkers. Margreet: ‘Door de groei heb ik besloten te gaan voor ISO certificering om de kwaliteit en continuïteit te kunnen blijven waarborgen. De praktijk is dan ook sinds september 2015 gecertificeerd.’

Een persoonlijke benadering

De warme en ontspannen sfeer binnen de praktijk zorgt ervoor dat u zich altijd welkom voelt. U wordt altijd met de juiste aandacht en zorg ontvangen en behandeld. Margreet: “Iedere patiënt is anders. Een persoonlijke benadering en het opbouwen van een goede relatie met onze patiënten vind ik daarom erg belangrijk. Samen met onze patiënten ervoor zorgen dat problemen verminderen of naar de toekomst toe worden voorkomen, is voor ons een uitdaging. Het contact met de mensen en de goede resultaten die we bereiken, zorgen ervoor dat ik het vak erg boeiend en mooi vind. En een mooi en gezond gebit, dat wil toch iedereen?’

Mondhygiënist-Roosendaal

Volgens een vast protocol

Als professionele mondhygiënisten werken wij conform een vast protocol. Voorafgaand aan een behandeling worden er vragen gesteld over uw gezondheid. Het kan namelijk voorkomen dat het voor uw gezondheidssituatie beter is om een behandeling even uit te stellen. Is alles ok? Dan verrichten we daarna een mondonderzoek middels een parodontiumstatus, waarbij we de conditie van uw gebit en specifiek het tandvlees vaststellen. Vervolgens krijgt u van ons een uitgebreide voorlichting en nemen we samen met u het behandelplan door. Indien gewenst, starten we direct daarna met de behandeling. Om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken is, naast onze behandeling, uw eigen inzet van groot belang. Bij een volgend bezoek maken we een vergelijkingsstatus en kunnen we beoordelen hoe het met de conditie van uw tandvlees is gesteld. Als deze beginfase voorbij is dan wordt er samen met u bekeken en besproken hoe vaak u terug komt voor de reiniging om zo de goede conditie van het tandvlees te behouden of te verkrijgen. Afhankelijk van de staat van uw gebit/tandvlees is dit 2, 3 of 4 keer per jaar.

Waarom is mondhygiëne belangrijk?

Door uw tanden en tandvlees zelf goed te verzorgen en regelmatig een bezoek te brengen aan onze praktijk, kunt u een leven lang genieten van een gezond en sterk gebit. Veelvoorkomende problemen, zoals gaatjes en ontstoken, bloedend tandvlees, kunnen door een goede mondhygiëne worden voorkomen. Ook is er een relatie tussen verschillende algemenere kwalen en de mondgezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten en diabetes. De deskundige en gediplomeerde mondhygiënisten helpen u graag bij het verkrijgen en behouden van een goede mondhygiëne!

Mondhygiënistenpraktijk ‘Prinsensingel’ is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie, de NVvP en de NVM, de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten. Om de kwaliteit en de continuïteit te kunnen blijven waarborgen is de praktijk sinds september 2015 ISO gecertificeerd.

 Mondhygiënist-Roosendaal